Slide Image
Slide Image

Предимствата за бизнеса от поддържането на онлайн магазин в ритейл платформа като WES.BG

През последните няколко години електронната търговия преживява своя възход и се превърна в един проспериращ бизнес. Броят на потребителите, които се насочиха към онлайн пазаруване, без да напускат компютъра и дома си, се повишава непрекъснато. С това расте и броят на търговците, които осъзнават, че това да имаш собствен онлайн магазин е огромен допълнителен канал за разпространение на стоки и услуги.

Точно в този момент се появиха ритейл платформите. Те комбинират в себе си управление на поръчките през десктоп или мобилни устройства, различни видове плащания, и други полезни инструменти за управление на бизнеса, събрани в една платформа. Ритейл платформите са толкова удобни именно защото цялата информация се споделя от една единствена база данни. Това означава, че ползвателите могат да получат (и съответно да предадат) надеждна и навременна информация за продуктите по всяко време и навсякъде. 

Това е изключително важно: според Gartner 89% от ритейл бизнесите смятат, че до 2025 г. конкуренцията ще се състои най-вече в това кой предлага най-добро качество на обслужване на клиента.

Предимствата от използването на онлайн магазин, разположен върху ритейл платформа са огромни - както за търговците, така и за потребителите. 

Но първоначалният и естествен въпрос обаче, който всеки един ръководител на бизнес си задава е Към коя платформа да се обърна, за да създам свой онлайн магазин?

И точно ТУК е много важно да се направи едно много важно уточнение  - 

Няма такова СЪЩЕСТВО като една-единствена най-добра платформа за електронна търговия, която да е подходяща за всеки бизнес!

Коя ще бъде съответната за Вас и ВАШИЯ БИЗНЕС трябва да установите самите Вие. 

Днешният динамичен онлайн пазар създава възможности не само за разнообразни бизнес модели, но и за широк спектър от търговски предложения. Можете да развивате онлайн магазин за физически продукти, или пък да предлагате услуги онлайн. Можете да продавате и дигитални продукти като дизайн ресурси, уеб обучения, фотографии и т.н. или да се впуснете в конкурентния свят на dropshipping практиките.

Всичко зависи от Вас и от конкретния бизнес модел, който сте избрали да следвате.

WES.BG  е онлайн търговска ритейл платформа, която Ви предоставя възможността да създадете собствен WEBSITE, който е свързан с Ваше отделно място в търговския маркетплейс, което управлявате от една ОБЩА АДМИНИСТРАЦИЯ.

Това на практика Ви позволява с едно публикуване на продукт или услуга да присъствате на две отделни места, като Ви спестява време и средства. 

Допълнително Ви се предоставя и място, в което да публикувате своите обяви и услуги - неограничено, срещу месечен абонамент.

Предимства за бизнеса при онлайн търговията

Ритейл платформите сами по себе си представляват софтуерно решение, с помощта на което всеки бизнес може да изгради своя уебсайт.

Основен плюс е, че тя позволява на търговците да имат централизирана, цялостна и обобщена картина над бизнес дейностите си в реално време. Така те могат да взимат навременни решения, които са базирани на реални данни за всеки канал, в който е активен техният бизнес.

По-малка първоначална инвестиция

Онлайн магазинът в една ритейл платформа може да бъде стартиран изключително икономично и бързо.

Повечето платформи предлагат и 14-дневен безплатен тестов период, по време на който можете да прецените точно как да структурирате Вашия онлайн магазин, за да отговаря на нуждите на бизнеса Ви.

Предоставя се на търговците безплатен хостинг и безплатна поддръжка.

По този начин финансовият риск се свежда до минимум, а това е изключително важно за хора, които искат да стартират собствен бизнес от нулата и не разполагат с големи бюджети.

Допълнителна ниша за развитие

Друго основно предимство е възможността за привличане на нови клиенти. Хора от различни градове ще могат да пазаруват от Вашия онлайн магазин без да им се налага да пътуват до физически обект. Именно това Ви изважда от омагьосания кръг на локалния пазар и вървящите с него ограничения.

Приходи 24/7

Една от най-големите ползи на онлайн магазина е, че не затваря врати, няма работно време, винаги е на разположение за клиентите си. Това дава възможност на хората да търгуват и пазаруват навсякъде и по всяко време.

Гъвкавост откъм персонал

Изключително важно е да се разбере и да се подчертае, че Вашият онлайн магазин не е напълно автоматизиран и се нуждае от персонал. 

Вие обаче имате много по-голяма гъвкавост и можете да определите колко човека ще са ви необходими, за да го поддържате. В зависимост от нуждите ви, можете сами да управлявате магазина и да обработвате поръчките си. 

Бърза обработка на множество поръчки

Системите за поръчка на онлайн магазините дават възможност на бизнесите да продават безпрепятствено. Това слага край на опашките пред касите. Чрез пазарските колички на електронните магазини имате възможност да приемате едновременно множество поръчки, без това да ви ангажира и притеснява по някакъв начин.

В обобщение ще изясним, извън всякакво съмнение, че ролята на ритейл платформите при създаването на онлайн магазини в съвременния бизнес е голяма. А само по себе си, онлайн магазинът е бизнес ИНСТРУМЕНТ, с който трябва да знаете как да боравите. Работата с този инструмент и популяризирането на онлайн магазина Ви са от ключово значение за развитието и разрастването на бизнеса Ви.

Затова преди да вземете решение коя ритейл платформа  е най-подходяща за Вашия бизнес, е важно да се запознаете възможно най-добре с ползите, които ще придобиете.