Slide Image

Свети Любов или Трифон Нарезан

Годината е 1988-а. Датата е 14-ти февруари. Двама млади се натискат в сеното, а над тях витае розов облак, изпълнен с любов. Това не е измислена история. Това са родителите на Първородния Жаден, а това е неговото зачатие.

Толкова за процеса по репродукция. Смело заключвам, че той е известен навред. Не празникът на любовта, обаче, е бутнал безразсъдните влюбени в сеното. Било е виното, а те за Валентин и летящите Купидончета хич не са и чували по онова време.

 

Годината е 2022-ра. Датата е 14-ти февруари. Да! Точно така! Това Е днес! От известно време насам на тази дата се водят кръвожадни полемики - българските традиции, Трифон Зарезан (Нарезан за Жадното семейство) и виното, или американския празник?

Вместо да се обичаме и да се квасим с тежко червено вино, всяка година се хващаме за гушите и сипем коментари из социалните мрежи, подкрепяйки единия или другия повод.

Като виден Жаден мисля, че по темата съм като отворена книга - Трифон, Трифон, Трифооооон, Трифон пак ще вкара триииииии! Помните ли я тази песен? Жадния я помнни вместо вас.

Но пък като заклет и неподправен романтик не мога да не призная, че розовият Валентин честичко ми говори от засада. И не само днес. Попринцип си ми го говори. Както звездите го говореха на Алена навремето (Жадния и това помни вместо вас).

Като философ и специалист по все що е човешка емоция мога да заключа най-безпристрастно - обичайте се, пийте вино! За нито едно от двете няма нужда от специална дата! Няма лошо да направим нещо красиво за любимия човек. Още пък по-сладко е, когато е без повод, но не виждам проблем да си има една датичка, която да кара подлъжичието да се свива и подскача в несвяст.

 

За виното, пък, повод никога не е бил нужен. То е… ами вино. Нима имате нужда да ви убеждавам да го пиете?

Както и да прекарвате днешния ден, както и да решите да изненадате любимите хора - направете го с WES.BG. WES.BG е като кутия с шоколадови бонбони по Свети Валентин - има по нещичко за всеки вкус, а резултатът е сладък и през усмивка.

Ако се тресете от неистово любопитство и искате да разберете кой е Първородния Жаден, както и в лицето на кой, аджеба, си позволява да сипе алкохолни съвети - https://jaden.bg/ . Целувки и наздраве!